Weidezuivel: ambachtelijk geproduceerde zuivel

Weidezuivel is de benaming voor zuivel die op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd op de boerderij, dus rechtstreeks van de koeien. Op Kaasboerderij Geingenoegen laten wij onze koeien zoveel mogelijk buiten lopen. Daarom kunnen we onze boerderijzuivel ook weidezuivel noemen.

Weidezuivel
Weidezuivel

De definitie van weidezuivel

De definitie voor weidezuivel is: zuivel gemaakt van melk van koeien die van het voorjaar tot in het najaar minimaal 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag buiten in de wei rondlopen (totaal 720 uur per jaar). Dit overtreffen we met gemak. Bij ons lopen de koeien bijna 4000 uur per jaar buiten. Buiten zijn is namelijk goed voor het welzijn van de koeien en het stimuleert hun natuurlijk gedrag. Zoals grazen, liggen, herkauwen, lopen en rangorde bepalen.

Verse melk van eigen koeien

Onze boerderijzuivel is gemaakt van verse melk van onze eigen koeien. Onze koeien zijn de hele zomer dag en nacht buiten in de weilanden. In de winter gaan ze op stal. De zuivel die wij verkopen mag dus met recht weidezuivel worden genoemd. Goed voor de koeien en het smaakt ook nog eens extra lekker.

Weidezuivel
Weidezuivel

Boerderijkaas volgens authentiek recept

Ook onze kazen worden met de hand gemaakt van verse rauwe melk volgens authentiek recept. Daarom mag onze ambachtelijke kaas als echte boerderijkaas worden verkocht. Naast weidezuivel en boerderijkaas verkopen wij verschillende kruidenkazen. Bijvoorbeeld met brandnetel, komijn, fenegriek, nagel en mosterd. Deze zijn te koop in onze boerderijwinkel. Hier vindt u ook diverse andere delicatessen en originele cadeaus.

Heeft u meer informatie nodig?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.