Kaasboerderij Geingenoegen

Aan het riviertje Het Gein, tussen Driemond en Abcoude, op 2 kilometer afstand van metrostation Gein, vindt u kaasboerderij Geingenoegen. Sinds 2013 runnen wij (Bart en Jacolien Hogenhout) met onze vier kinderen dit melkveebedrijf.

Kaasboerderij
Kaasboerderij

Geheel zelfvoorzienend

De Zuid-Hollandse dwarsgevelboerderij dateert uit 1904. De kaasboerderij heeft 30 melkkoeien met bijbehorend jongvee en ongeveer 50 fokschapen met lammetjes. Onze boerderij heeft voldoende land om geheel zelfvoorzienend te zijn in de ruwvoerbehoefte voor onze dieren (vers gras, hooi en kuilgras). Daarbij hebben we dus het hele productieproces van grassprietje tot overjarige kaas geheel in eigen hand. Kortom de kortste weg van land naar klant. Alle mest geproduceerd op ons bedrijf wordt weer aangewend op eigen land om als voedsel te dienen voor het gras. Hiermee is de kringloop rond. Ook zijn we vrijwel zelfvoorzienend in onze energiebehoefte door middel van zonnepanelen voor elektriciteit en zonnecollectoren voor de warmwatervoorziening.

Grote variatie aan planten en dieren

Onze koeien worden nog traditioneel gehouden op de oorspronkelijke grupstal en hebben allen hun horens nog. Doordat deze extensieve vorm van veehouderij niet veel vraagt van bodem en dieren kun je op ons bedrijf een grote variatie aan planten en dieren tegenkomen. Zo hebben we op het erf tegen de gevel een kolonie huiszwaluwen en in de stal talrijke boerenzwaluwen zitten. Ook kom je regelmatig ijsvogeltjes, ooievaars en vossen tegen. In de kaasmakerij wordt op traditionele wijze heerlijke rauwmelkse kaas en zuivelproducten gemaakt van de verse melk van onze koeien. Jacolien leerde de fijne kneepjes van het vak van de familie Groenendaal van Kaasboerderij Reijana hoeve. Sinds zij gestopt zijn, is de kaasmakerij verhuisd naar Kaasboerderij Geingenoegen. De kaas worden onder andere verkochten in de landwinkel.

Kaasboerderij
Kaasboerderij
Kaasboerderij
Kaasboerderij

Heeft u meer informatie nodig?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.