Bezoekboerderij

Een gezellig uitje met uw gezin in de planning? Kom dan eens naar Kaasboerderij Geingenoegen. In onze bezoekboerderij vertellen we u en uw gezin alles over onze dieren en de kaas die wij op ambachtelijke wijze maken.

Bezoekboerderij
Bezoekboerderij

Prachtige natuur met vele mogelijkheden

In de prachtige omgeving tussen Abcoude en Driemond, aan het riviertje ‘Het Gein’ is onze kaasboerderij gelegen. De natuur leent zich uitstekend voor buitenactiviteiten als wandelen, fietsen en varen. Niet alleen in de zomer is het er prima te vertoeven. In de winter kunt u er er bijvoorbeeld schaatsen. Een prachtig stukje natuur met vele mogelijkheden dus! Een wandeling of fietstocht met uw gezin kunt u combineren met een bezoekje aan onze bezoekboerderij en winkel.

De dieren op de boerderij

In onze bezoekboerderij geven we u een rondleiding en vertellen we alles over onze kazen. Ook onze dieren mag u bekijken, aaien of knuffelen. In de zomer lopen onze koeien en kalfjes dag en nacht door de wei. Daarnaast hebben we ook nog zo’n 50 fokschapen. In het voorjaar huppelen er dan ook veel lammetjes door de wei. Tijdens de lammertijd kunt u, als u geluk heeft, getuige zijn van een geboorte van lammetjes. Op het erf tegen de gevel kunt u een kolonie huiszwaluwen en in de stal boerenzwaluwen zien zitten. In het broedseizoen wordt wekelijks de boerenzwaluwstand door een bioloog geringd en geteld.

Bezoekboerderij
Bezoekboerderij

Kaasworkshop

Op afspraak is het ook mogelijk om een kaasmaakworkshop te volgen met minimaal 10 en maximaal 20 personen. Een workshop duurt 2 tot 2,5 uur en u krijgt na afloop het zelfgemaakte kilo kaasje mee naar huis. Bij de workshop is een rondleiding op de boerderij inbegrepen en natuurlijk koffie of thee met wat lekkers en kan er ook kaas geproefd worden.

Ook kunt u altijd een bezoek brengen aan onze winkel met verschillende kazen en zuivelmanden.

Heeft u meer informatie nodig?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.