Ambachtelijke kaas

Voor echte ambachtelijke Goudse kaas moet u bij Kaasboerderij Geingenoegen zijn! Op onze boerderij maken wij bijna dagelijks kaas volgens authentiek recept, van de melk van onze koeien.

Ambachtelijke kaas
Ambachtelijke kaas

Op traditionele wijze gemaakt

Onze ambachtelijke kaas wordt gemaakt op traditionele manier. Wij gebruiken hiervoor de verse melk, rechtstreeks van onze koeien. In 2013 heeft Jacolien de fijne kneepjes van het vak geleerd van de familie Groenendaal van Kaasboerderij Reijana hoeve. De familie Groenendaal heeft tot 2013 decennia lang volgens een echt familierecept ambachtelijke kaas gemaakt. Omdat de familie Groenendaal met pensioen ging en geen opvolger had, heeft Jacolien de mogelijkheid gekregen het ambacht van kaasmaken van de familie Groenendaal over te nemen. En zo zijn de kaasmakerij en de winkel verhuisd naar Kaasboerderij Geingenoegen. Hierbij is de gehele kaasmaak inventaris en het familiegeheim naar het Gein verhuisd.

Gemaakt van verse rauwe melk

Onze ambachtelijke boerenkaas wordt gemaakt van verse rauwe melk. Vaak nog van dezelfde dag. De in deze ‘rauwe’ melk nog aanwezige bacteriĆ«n, geven de boerenkaas zijn karakteristieke, krachtige smaak. Onze ambachtelijke boerenkaas wordt altijd met de hand gemaakt.

Ambachtelijke kaas
Ambachtelijke kaas

Na het overpompen van de verse warme melk in de kaastobbe, wordt deze aangezuurd en vervolgens gestremd. Na het snijden, wassen en roeren, wordt de wrongel met de hand in de kaasvaten gedaan en onder de pers gezet. Na het persen, merken, rechten en ronden, gaan de kazen de pekel in. Na enige tijd in de pekel worden onze ambachtelijk kazen voorzien van een plastic beschermlaagje en ons eigen bedrijfslogo. Nu kunnen de kazen rijpen op de houten kaasplanken in de kaaskelder.

U bent van harte welkom om onze heerlijke kaas te komen proeven in onze winkel bij de bezoekboerderij. We zijn geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Heeft u meer informatie nodig?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.